Prodej příjemného bytu 2+kk s výhledem do vnitrobloku.
Metro Flora 500 m, zastávka tramvaje 170 m.

Cena: 6.100.000,- Kč

náměstí Jiřího z Lobkovic 2233/6, 130 00 Praha 3 – Vinohrady

Předmětem prodeje je bytová jednotka 2+kk, která má podle prohlášení vlastníka domu velikost 44,58 m².
Já jsem naměřil o cca 0,5 m² více, takže byt určitě nemá méně, než je uvedené v oficiálních dokumentech.
Zde orientační plánek s velikostmi jednotlivých částí bytu. Případně můžete také použít funci „measurement“ v 3D prohlídce, kterou najdete výše.

Screenshot

Zde pro představu jeden z možných způsobů jak byt zařídit…

Je v původním, ale udržovaném stavu. V roce 2017 proběhla částečná rekonstrukce v průběhu které byla instalována nová kuchyňská linka včetně základních spotřebičů, jako je sklokeramická varná deska, myčka a digestoř s cirkulačním filtrem.
Přívody vody a elektřiny k lince (včetně jističů) jsou tedy nové, ve zbytku bytu jsou rozvody elektřiny původní a to v mědi.
Dále byly vyměněny vstupní dveře za bezpečnostní (70. tis.), přičemž tyto splňují požadavek SVJ, aby jejich vzhled z chodby odpovídal těm původním a byl shodný s celkovým stylem domu.
V bytě je dále instalován zabezpečovací systém s detektorem vytopení, pohybu a kouře.
Tento systém je možné propojit s PCO a/nebo s mobilním telefonem.
Příjemným benefitem je také klimatizace v obou pokojích, která je propojená s venkovní jednotkou umístěnou (se souhlasem SVJ) na střeše, přičemž dle mého názoru by sem v budoucnu také dávalo smysl umístit solární panel/y a propojit jej např. systémem Kerberos s bojlerem, ten následně pak s pračkou (skrze termostatický směšovací ventil) a tím ušetřit kromě energii za ohřev vody v bojleru, ještě další za ohřev vody v pračce.
Revize elektřiny ke klimatizaci je ke stažení zde, záznam schůze SVJ s povolením k její instalaci zde.
V předsíni a pokoji s kuchyňským koutem slouží jako podlahová krytina linoleum, pod ním je pak jedno starší, pod tímto kročejová izolace (zřejmě hobra) a nejníže jsou prkna.
V ložnici pak parkety, které by ale snesly kompletní renovaci.
Byt je vytápěn lokálními, programovatelnými plynovými topidly WaV, přípravu teplé vody zajišťuje bojler o velikosti 120 l, který je umístěn nad podhledem v koupelně s WC.
Je nově vymalováno a uklizeno.


Každého samozřejmě zajímá, kolik že zaplatí za energie a služby které s užívám bytu souvisejí.
Tedy:
– záloha vůči SVJ pro jednu osobu vychází 2.054,- kč/měs., pro dvě osoby 2.716,-;
– zálohu za plyn má stávající majitel nastavenu na 1.180,- kč/měs;
– a zálohu za elektřinu na 1.670,- kč/měs.


Vyúčtování za rok 2023 za domovní služby naleznete zde, za plyn zde a za elektřinu zde.

Screenshot

Koupí bytové jednotky se také stanete majitelem podílu na domě, jeho společných prostorech a pozemku pod ním, s čímž je přirozeně spojené množství otázek, jako například:

V jakém je dům stavu, co bylo už uděláno, jaké opravy ho v nejbližší době čekají, jaký je zůstatek na účtu fondu oprav?
Z mého úhlu pohledu je dům v dobrém, udržovaném stavu – žádné popelnice vedle vchodu, nikde po chodbách odložené věci – je vidět že se někdo stará.
Všechny byty mají podobné vchodové dveře, tj. dům zevnitř si zachovává jednotný styl.
Dostanete se do něj skrze dvoje dveře, oboje na čip.
Na schodech mezi těmito dveřmi je nainstalovaná nájezdová, sklopná plošina, tj. když byste třebas chtěli stěhovali pračku na rudlu, tak na to je ideální. 

Bohužel první venkovní dveře není možné otevřít domovním interkomem z bytu – už k nim nejsou náhradní díly, ale bude se to řešit.
Největší plánovanou investici SVJ je výměna oken jak do ulice, tak do vnitro bloku.
Na účtě SVJ k 30.4.2024 je částka 4.840.779,- , přičemž rozpočet na okna do ulice je 3.289.065,-, na okna do dvorního traktu 588.156,80, což SVJ uhradí z vlastních zdrojů se zůstatkem okolo 960 tis.
Zajímavou informací je že majitelé jednotek, kteří si okna už vyměnili (což je náš případ) by měli být kompenzováni částkou 21.005,6 za okno.
Zápis ze schůze kde se toto zmiňuje naleznete zde, přičemž se v něm také dozvíte o plánu na zvýšení platby do fondu oprav (jakmile bude schválen a aktualizován plán oprav).
Dům má pěkně upravené sklepní prostory se sklepními kójemi, přičemž s největší pravděpodobností (v případě zájmu) by měla být některá z kójí k pronájmu za částku 500,- Kč/měs.
Podrobnosti Vám rád sdělím osobně.

Na kvalitu bydlení má bezesporu velký vliv lokalita – možnosti sportovního vyžití, zeleň a občanská vybavenost.
Tato vše je zde, troufnu si říci příkladné.
Přímo u domu je malý parčík s dětským hřištěm a lavičkami, náměstí je z jižní strany uzavřené školou, za ní je školka, sportovní hřiště, v zimních měsících nafukovací hala.
Na druhé straně parčíku než je dům, najdete pizzerii, cukrárnu a vitenamskou restaurace, v docházkové vzdálenosti pak polikliniku i vše ostatní co k příjemnému životu ve městě potřebuje – třeba kino v OC Flora.
Spíše bych měl vyjmenovat co chybí, ale nic mě nenapadá.
Co ale podle mne stojí za zmínku jsou Olšanské hřbitovy, které jsou cca 200 m domu.
Možná Vám přijde, že je morbidní to zmiňovat, ale když se tam sami projdete, tak zjistíte, že pro spoustu lidí je to důležité místo – maminky tam chodí s kočárky, studenti se učit, další si jen sednout na lavičku a udělat si konečně čas na oblíbenou knížku.
Každodpádně smrt je součástí života a ne jeho opakem a myšlenka na to, že tu nebudeme navždycky a taky že nevíme kdy se tak stane, může být dobrým vodítkem pro rozlišení, co je opravdu důležité a co ne (třeba si koupit byt 2+kk na náměstí Jiřího z Lobkovic 2233/6 :-)) – minimálně je to velká zelená plocha plná nádherných stromů, což má s jistotou pozitivní dopad jak na ovzduší, tak v létě na teplotu v jeho okolí.
A taky se tam tudy dá projít směr Olšanské náměstí, kdyby jste si třeba chtěli jít dát pivko na Parukářku, nebo si zaplavat, vysaunovat se v hotelu Olšanka…

Nejblíže k domu je zastávka tramvaje která se jmenuje? Jasně uhodli jste…
Její výhodou je, že se na ní stýká celkem 16 denních a 7 nočních linek, takže Vás v zásadě kdykoliv zaveze po Praze kamkoliv – jedna větev to bere například kolem Náměstí Míru přes Ípák na Karlovo náměstí, další kolem Náměstí Jiřího z Poděbrad nad Muzeum nebo 9ka si to sviští kolem Hlavního nádraží přímo na Václavák.

No a nejbližší metro Flora to je cca 500m.

Ještě k parkování – věřte tomu nebo ne, v okolí domu se dá zaparkovat vcelku bez problémů.
Jak jsem už zmiňoval, je to podle mne způsobené tím, že celé náměstí Jiřího z Lobkovic na jedné straně lemuje škola a ne činžovní domy, dále že směr Vršovice je už zástavba vinohradských vilek, které mají často parkování zajištěné na vlastním pozemku, přičemž určitě také pomáhají dvě nedaleká parkoviště podél Vinohradské ulice.

  • Výpis LV byt zde
  • Výpis LV dům zde
  • Prohlášení vlastníka zde

No tak to je asi tak vše, pokud Vás byt zaujal a chtěli byste jej vidět osobně, pište, volejte, kontakty na mne najdete zde.

Těsím se na viděnou!
Ondra Valoušk